Viikonloppu

Pahoittelen jälleen kuvaton postaus, mutta tyhjensin eilen illalla mun puhelimen muistin eli jatkossa on taas kuviakin! Pitäis vissiin oikeesti opetella käyttämään ja lataamaan! tota kameraa.... 

Tänään käytiin Tuhinan kanssa kirkossa ja tultiin kotiin. Yksi sisar sanoi mua tänään hehkulampuksi! Sanoi että hehkuin onnellisuutta kun istuskelin välillä nukkuva ja välillä leikkivä Tuhina sylissäni, no sellainen hehkulamppu olen kyllä mielelläni. Ja toinen taas kehui mun kampausta: suihkun jälkeen harjaamatta pipo päähän ja kirkolla kiskaisin nopeasti nutturan ylös. Toisaalta, puoliskonikin tykkää että mulla on hiukset kiinni ja kasvot näkyy. Yksi tuttava pariskunta mietti pyytävänsä meitä keilaamaan tässä joku kerta. Kotona yritettiin viihdyttää ja nukuttaa ja rauhoitella vuoron perään Tuhinaa kun päikkärit jäi vähän pätkittäisiksi ja illalla vielä kylvetettiin. Sellainen sunnuntaipäivä tänää, eilen taas olikin sitten enemmän puuhaa.

Nyt mulla on numero jo yhdelle paikalliselle äitikaverille! Osa vauvaryhmän äideistä oli sopinut näkevänsä lauantaina ja mutkin sinne kutsuttiin. Tarkoitus oli olla siellä klo 11 ja vaikka kuinka ajattelin että kymmeneltä aletaan pukea jo ulkovaatteita ja lähdetään ennen puolta kävelemään niin oltiin pihalla vasta 10 vailla 11. Onneksi GoogleMaps väitti matkan kestävän vain reilu 20min. Olisinhan toki voinut lähteä autollakin, mutta vaunut olisin jokatapauksessa ottanut kyytiin kun suunnitelmassa oli Foreverin esittely, pientä purtavaa ja vaunulenkki. Plus meillä on edelleen kesärenkaat alla ja lauantaina oli koko päivän pakkasta joten päätin että turvallisempaa liikkua jalan. Jätin puoliskoni nukkumaan ja ehkä hieman ylipukeutuinena -2 asteen pakkasessa taapersin niin kovaa kuin vaunujen kanssa pääsin. 

Kuvittele kuva 
vaelluskengät, toppahousut, sadetakki, 
pipopäässä, banaania lapaset kädessä syöden 
vaunuja työntäen.

Yksi äideistä varoitti meitä että saattaa usko loppua kesken että se tie tosiaan jatkuu sinne rivitalolle jossa tämä perhe asustaa. Huomasin jo kauempaa toisen vaunuilijan ja mietin olisikohan hänellä sama suunta. Uimahallille vievän tien alussa mietin että saattoihan tuo olla vauvauintiinkin menossa kunnes uimahallin kohdalla hoksasin että ne on kaikki loppuneet klo 11 mennessä ja näin saman hahmon taas kauempana joten seurasin ja kyllä vaan meillä oli sama osoite, näin kun hänelle avattiin ovi ja ovi kerkesi mennä juuri kiinni kun tulin pihaan ja aukesikin samantien uudelleen kun parkkeerasin vaunut ja niissä nukkuvan Tuhinan muiden vaunujen ja niissä nukkujien viereen.

Meitä oli yhteensä viisi äitiä ja vauvaa. Meidän emäntä on siis Foreverin jälleenmyyjä ja oli sopinut kahden äidin kanssa tästä esitelmästä. Sen piti kestää 30-45min mutta jostain syystä me alettiin tekemään ruokaa vasta kolmen jälkeen. Tuli siinä samalla juteltua vauvoista ja synnytyksistä ja vauvauinneista ja ties mistä kaikesta naapureista ja ulkona nukkuneet vauvatkin heräsivät, vuoron perään pompittiin pihalle kurkkimaan kenen vaunuista ääni kuului, kolmet vaunut ja yksi hälytin toimi ihan hyvin.

Kuvittele kuva 
rivitalon etupihalla ikkunan edessä
kolmet vaunut rinnakkain 
- ja kaikista kuuluu pientä unista tuhinaa

Tuhina viihtyi kivasti muiden äitien ja vauvojen kanssa olohuoneessa kun itse menin keittiöön auttamaan tai no lähinnä pitämään seuraa koska sain jopa pestä tomaatit, paprikan ja kevätsipulit ja raastaa juustoa. Koska mulla on tämä maidoton dietti vielä päällä, niin leivontasuunnitelmat  olikin muuttuneet tortilloiksi. Me tehtiin, tai siis katsoin vierestä kun meidän emäntä teki, sellainen tahna sinne väliin jossa oli tomaattia, paprika, punasipulia, kevätsipulia, avokadoa ja pikkuisen tuoretta chiliä ja se oli ihan älyttömän hyvää! Lisäksi oli kookosrasvassa paistettua kanaa, juustoraastetta, kermaviiliä ja salsakastiketta ja Nachoja. Pitää kyllä joskus kotonakin tehdä tollaiseksi tahnaksi, vaikka aikalailla samoja raaka-aineita mekin laitetaan tortillan väliin.
Kuvittele kuva
herkkutortilla
sait varmaan mielikuvasta kopin :)

Yksi äideistä poistui paikalta ennen vaunulenkkiä ettei heidän neidiltä mene rytmit ihan sekaisin, me sitten vaunuiltiin ensin neljästään sellainen lenkki joka kulki mun ja sen äidin jonka selkää seurasin kotien kautta, hän jäi ensin matkasta ja sitten emäntä ja viimeinen vieras jatkoivat vielä kaksin vaunuillen matkaa takaisin. 

Syödessä ja jutellessa tuumattiin myös, että olisi kiva näin pienemmällä porukalla tavata vaikka viikottain kun siellä vauvaryhmässä meitä on oikeasti aika paljon ettei siellä oikein tule vaihdettua kuulumisia kuin juuri sen vierustoverin kanssa.

Sovittiin että tiistaina treffataan sitten kymmeneltä MLL:n Perhekahvilassa, tällä kertaa niin että miekin menen sinne sisälle asti enkä vain kävele ohi. Ajattelin reppuilla sinne, ettei tarvitse jättää vaunuja kadulle ja näänpä sitten jatkoa varten että kannattaako vaunuilla ja reppuilla. 

4 kommenttia

  1. vaunuparkki mielikuva näytti hauskalta. ;) ja tortillat herkullisilta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin yks ruoka siis tiedossa ku ollaan taas samassa keittiössä :D

      Poista
  2. Kivaa että oot saanu äitikavereita! Vertaistuen voimaa ei voi aliarvioida :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei voi! Mutta kateeksi käy kyllä niitä muistoja kun lapsena meni vain naapurin ovelle kysymään onko lapsia ja voiko tulla leikkimään, enää ei ihan yhtä helposti tutustu.. :)

      Poista

Ihana yllätys, kiitos kommentista !